Det Grønne Iværksætterlegat 2023 tildelt AIRY Automotive

1. november 2023

Travelgreen.dk har for første gang uddelt Det Grønne Iværksætterlegat, som er tildelt AIRY Automotive.

Det Grønne Iværksætterlegat uddeles én gang om året til danske iværksættere, studerende eller foreninger, som støtte til projekter eller forskring inden for grønne og bæredygtige rejser og transport. AIRY Automotive er kort fortalt en ny dansk bilfabrikant, som ultimativt ønsker at udvikle en elektrisk, økovenlig og bæredygtig familiebil.

Selskabet er i fasen med at udvikle deres første bil. Bag AIRY Automotive står de to stiftere, Gustau Lange og Rasmus Hauschild. Gustau Lange forklarer om den nuværende situation:

“Vi er netop igang med at færdigudvikle den første fuldt funktionelle prototype til fem personer, som skal bruges til at demonstrere produktvisioner, testkørsel og markedsførging. AIRY bygger på en helt ny platform og fremstillingsteknologi af kulfiberkonstruktioner. Vi er igang med at udvikle denne produktionsmetode for at øge sikkerheden i AIRY (sikrere end en Volvo) og udvide rækkevidden til 1000 km pr. opladning.”


AIRY Automotive prototype på deres kommende bil (foto udlånt af AIRY Automotive).

Den nærmeste fremtid for AIRY Automotive, byder på spændende udfordringer for stifterne bag. Gustau Lange forklarer:

“Næste skridt er at opskalere fremstillingsprocessen, samt launch af produktionsversionen til den brede befolkning.”

Et projekt at denne størrelseorden har naturligvis brug for både opmærksom og finansiering for at komme virkelig ind på bilmarkedet, og de to iværksættere er hermed også åbne for eventuelle investorer. Gustau Lange fortæller kort:

“Vi er stolte over at modtage støtte fra fonde, og søger aktivt fortsat støtte fra fonde og investorer.”


De to stiftere af AIRY Automotive, Gustau Lange og Rasmus Hauschild (foto udlånt af AIRY Automotive).

Hos Travelgreen.dk er vi glade for at kunne støtte AIRY Automotive. Et projekt, som falder helt i hak med vores ambition og vision omkring Det Grønne Iværksætterlegat, der skal uddeles til iværksættere og projekter, som kan gøre vores allesammens rejser og transport grønnere og mere miljøvenlige. Vi ønsker held og lykke til hele holdet bag AIRY Automotive og ser frem til at se deres bæredygtige el-bil på de danske veje.

Det Grønne Iværksætterlegat er på 5.000 kr og uddeles hvert år til danske iværksættere den 1. november.

Læs mere om AIRY Automotive på www.airyautomotive.com og på Linkedin-siden: AIRY Automotive.


Fremtidsvision fra AIRY Automotive (foto udlånt af AIRY Automotive).

Læs mere om og ansøg om 2024-legatet her: Det Grønne Iværksætterlegat.