3 ting du skal huske, når du skal på sommerferie

11. juni 2024

Sommeren er over os, og det er dermed også snart tid til den længeventede sommerferie.

Hvis du allerede har planlagt din ferie og ved at du skal væk hjemmefra, er der nogle praktiske ting, som er rare at få styr på. Bliv klogere her.

Få styr på parkeringen i lufthavnen

Hvis du skal på ferie til udlandet og ud at flyve, skal du også huske at medtænke lufthavn parkering. Dette gælder selvfølgelig kun, hvis du tager din egen bil til lufthavnen, og dermed har brug for et sted at parkere din bil, i den tid du er på ferie. Du kan også tage en taxa eller få nogle til at hente dig, men hvis du selv vil køre, er det en god ide at begynde at tænke på parkeringen.

I de fleste lufthavne kan du enten booke en parkeringsplads på forhånd eller tjekke parkeringsforholdene på deres hjemmeside. Der er ofte forskellige priser på parkeringspladserne, alt efter hvor tæt du vil på lufthavnen. Jo længere du holder væk, jo billigere er det også for parkeringen. Hvis du skal flyve fra en tysk lufthavn, kan du gå ind på https://parkos.dk/ og sammenligne forskellige parkeringspladser i en bestemt lufthavn, og derefter vælge hvilken plads du vil have.

Rejseforsikring

Når du skal ud at rejse, er det altid en god ide at have en rejseforsikring. En rejseforsikring er til for at hjælpe dig og for at dække eventuelle udgifter der ville opstå, hvis du skulle komme til skade eller blive syg. Den dækker bl.a. behandlingen i det land du skal rejse til i form af hospitalsophold, lægebehandling, medicin og eventuelle operationer.

Rejseforsikringen dækker også sygetransport til og fra hospitalet samt hjemtransporten til Danmark – den vil også dække transportudgifterne til din rejse hjem, hvis der skulle ske et dødsfald eller noget akut med en af dine nærmeste i Danmark. Forsikringen dækker også ting som baggageskade, forsinkelse, selvrisiko på lejebiler og mange flere ting, så det er bare med at få købt en rejseforsikring med det samme.

Pasning af dit hjem imens du er væk

Hvis du skal på ferie i mindst en uge, kan det sommetider være rart at få en man stoler på såsom et familiemedlem eller en god ven/veninde til at tjekke til dit hjem, imens du er væk. Hvis du har et kæledyr som en kat eller fisk kan de jo sagtens klare at være alene hjemme, men har blot brug for at der kommer en 1 gang om dagen for at fodre dem.

Hvis du har en hund, kan du få den passet ved en hundepension eller du kunne måske være heldig, at du kender en, som vil passe din hund privat imens du er væk. Det er også rart at få vandet dine planter og blomster, imens du er ude at rejse, så de ikke er helt visne når du kommer hjem. Generelt giver det også ro i maven at vide, at nogen tjekker om alt er okay i dit hjem, når du er væk.