3 miljøvenlige måder at rejse på

21. marts 2024

Mange danskeres foretrukne rejseform er fly. Man kommer hurtigt og nemt frem og tilbage, men desværre sætter det også sit præg på klimaet.

Fly er en af de værste former for transport, da det udleder rigtig meget CO2, som påvirker den globale opvarmning. Der er dog andre gode og mere klimavenlige måder at rejse på. Togrejser, elbiler og cykling er nogle af dem.

Tag toget

Et godt alternativ til benzinbiler og flyrejser er togrejser. I løbet af de seneste år, er der kommet mange flere muligheder for at tage på ferie med tog, og det er især godt for klimaet. Udover at man med toget udleder mindre CO2, er der også andre fordele. Bl.a. findes der mange toge hvor komforten er af høj kvalitet, og hvor du sidder meget bedre end i bil og fly. Udover det får du set rigtig meget smuk natur på ruten, og du kan slappe helt af og slippe for stress og jag i lufthavnen.

Elbiler er det nye

Mange danskere er store fans af kør-selv-ferier. Man bestemmer selv tempoet, hvor man vil hen og det er ikke det dyreste. Det giver dog ikke de bedste point på klimakontoen, hvis du har en benzin eller dieselbil. Hvis du selv vil køre, vil atmosfæren takke dig for at vælge en elbil i stedet. Hermed kan du bevare din glæde for kør-selv-ferier, men med ekstra god samvittighed på klimakontoen.

Cykelferie

Hvis du er til en mere aktiv ferie, er cyklen også et fremragende transportmiddel. Mulighederne er mange, og du kan bl.a. tage en cykelferie rundt i Danmark, cykle ned gennem Tyskland eller tage cyklen med i toget og dermed komme længere væk hjemmefra. Det er en genial form for ferie, da det giver frihed, frisk luft, motion og nærvær med din rejsepartner. Derudover er det også godt for klimaet og pengepungen.